Friday, June 01, 2012

Σινέ Ελληνίς: Ένα Θερινό Σινεμά για το Καλοκαίρι



Λίγες μέρες πριν μου ήρθε ένα δελτίο τύπου για την ανακαίνιση του θερινού κινηματογράφου Έλληνίς. Κράτησα τις πληροφορίες και τις φωτογραφίες για να τις ανεβάσω σήμερα την πρώτη μέρα του Καλοκαιριού (ευτυχώς και ο καιρός σήμερα αποφάσισε να συμβαδίσει με την εποχή).


Ο κινηματογράφος Έλληνίς άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το '60 οπότε σήμερα είναι πλέον μεσήλικας και φαντάζομαι ότι ένα "ρεκτιφιέ" το χρειαζόταν. Ο όμιλος Cinemax τον υιοθέτησε και αποφάσισε να επενδύσει σε αυτόν ανακαινίζοντας τον. Ας μην ξεχνάμε την υπέροχη ανακαίνιση που έκανε ο όμιλος μερικά χρόνια πριν στους ιστορικούς κινηματγράφους του κέντρου Απόλλων και Αττικόν αλλά και τις περιποιημένες αίθουσες που διαθέτει στην Κηφισιά. Η αισθητική του και η λογική του είναι διαφορετική και θα έλεγα "ανακουφιστική" σε σχέση με τις υπόλοιπες εταιρείες, Village και Odeon, αλυσίδων αιθουσών που τονίζουν τη μαζικότητα και αισθητικά μερικές φορές αγγίζουν δυστυχώς το κιτς.



Από τις φωτογραφίες διακρίνεται μπόλικο πράσινο, στοιχείο απαραίτητο για την ατμόσφαιρα ενός θερινού κινηματογράφου, ένα όμορφο σαλονάκι με τραπεζάκια στο πίσω μέρος και ένας γλυκά οργανωμένος χώρος.

Εύχομαι στους ανθρώπους που τον κρατούν καλές δουλειές και σε όλους μας Καλό Καλοκαίρι με υπομονή και αισιοδοξία.

Στοιχεία:  
Διεύθυνση: Λεωφόρος Κηφισίας 29-31, Αμπελόκηποι
Τηλέφωνο:

2106464009, 80111300400 (από σταθερό)

No comments: